Ruta China Polonia cu tir-ul

Asta este o premiera in logistica, in luna Noiembrie anul trecut s-a efectuat prima ruta China Polonia cu Tir-ul. Experimentul a fast facut de Ceva Logistics impreuna cu Alblas si Jet-rail.

De ce e importanta ruta China Polonia

Prima ruta China Polonia a fost facuta in 13 zile. Camionul a plecat in 13 Noiembrie din Khorgos, China a trecut prin Kazahstan, Rusia, Belarus si apoi a ajuns in Polonia.

Ruta a avut un total de 7000 de km. Ruta asta a fost extrem de importanta pentru ca a aratat ca se poate face transport cu Tir-ul pe ruta China Polonia cu un timp de tranzit bun si cu un cost rezonabil.

Costul este similar serviciilor de curierat, iar timpul este similar cu timpul necesar pe transportul aerian sau pe transportul feroviar.

Cea mai ieftina metoda de transport intre China si Europa este pe mare, dar dureaza intre 5 si 8 saptamani un astfel de transport.

Cu toate ca a transportul a fost un succes deschiderea unor rute cu transporturi regulate va mai dura citiva ani, probabil.

Ruta asta este importanta pentru transportatori deoarece le permita sa-si reduca kilometri pe gol si timpii morti. Pentru a fi profitabila o masina trebuie sa faca 9000 de km, daca se poate din cat mai putine curse. O astfel de cursa pe ruta China Polonia are 7000 de kilometri si dureaza 13 zile. Asta inseamna ca o masina care face ruta asta va putea face 11-12000 de km doar din 4-5 curse. Rezulta o eficienta extrem de ridicata pentru ca se reduc kilometri pe gol si timpii de asteptare.

Concluzie

Ruta China Polonia este o ruta extrem de importanta pentru transportatori si deschide noi posibilitati de business. Pretul competitiv si timpul rezonabil va face ca o parte din clienti sa merga pe varianta asta.

In viitor, pretul va putea scadea odata cu introducerea si in Europa a posibilitatii ca Tir-ul sa poata tracta mai mult de 1 semiremorca (asa cum e in SUA si Australia). In UE se discuta despre asta.

Daca ti-a placut articolul asta te rog sa-l citesti si pe urmatorul: Cum functioneaza tehnologia AGV-urilor

3 comentarii la „Ruta China Polonia cu tir-ul”

Lasă un comentariu