Scandal la aeroport intre directorarea generala si ministru

La aeroport a izbucnit un scandla intre directoarea generala si ministrul transporturilor. Subiecte focus in articol:

  • scandal la aeroport intre directoarea generala si ministru
  • cum ne afecteaza asta

Scandal la aeroport intre directoarea generala si ministru

Scandalul de la aeroport a pornit de la faptul ca, dupa ce a fost demisa, directoarea generala a aeroportului a iesit in presa. Si a zis ca ministrul i-a dat dispozitie ca in ziua motiunii de cenzura sa tina niste aeronave la sol. Motivul fiind defectiuni tehnice ale acelor aeronave, fictive nu reale.

Doamna zice ca nu a dat curs cererii si de aia a fost demisa. Dar iese la rampa cu declaratii abia dupa ce a fost demisa, nu inainte. Sa analizam un pic situatia. Sa zicem ca eram eu acolo si ma suna ministrul sa-mi spuna asta. Aveam 2 variante: sa fac sau sa nu fac ceea ce mi se cerea. Daca faceam si ieseau ceilalti se alfa si oricum zburam de acolo. Daca faceam si ramneau astia aveam sanse sa nu zobr, dar nu era nimic cert.

Daca nu faceam si ieseam ceilalti, ceea ce s-a intamplat era foarte posibil sa zbor pentru ca nu eram din gasca care trebuie. Daca nu faceam si ieseau astia, adica gasca ministrului oricum zburam pentru ca nu am facut. Deci, in 3 din 4 situatii sburam, intr-o singura situatie aveam sanse sa mai raman.

Eu, analizand asta, cand primeam un astfel de telefon imi dadeam demisia. Atunci, pe moment, si atunci poate ieseam in presa. Asta cu iesitul in presa e nasol cand lucrezi la stat si vrei dupa sa lucrezi tot la stat. Arata ca ai coloana vertebrala, dar pe astia nu ii intereseaza asta ci cat de obedient si “serviabil” esti. Ori tu exact asta demonstrezi, ca poti sa dai totul invileag cand iti e lumea mai draga.

Cum ne afecteaza asta

Asta ne arata cat de multa coloana vertebrala au politicienii. Dar e ceva normal, am vazut asta si prin companii, nu numai la polticieni. E o chestie de supravietuire pana la urma si sunt convins ca multi oameni ar proceda cum a procedat ministrul. Daca ii intrebi asa “la rece” ar zice ca nu ar face asa ceva. Ministrul a facut asta pentru ca si el a primit un telefon de “mai sus”, sunt convins ca assa s-a intamplat.

Problema care apare e ca sunt multi oameni implicati in asta si e foarte posibil sa rasufle. Mai ales ca tipa asta era directoare generala de 5-6 luni. In timpul asta nu avusese timp sa-si faca niste oameni loiali in anumite pozitii cheie. Adica niste oameni care sa faca si sa nu sifoneze dupa aia.

Pe noi ca societate asta ne afecteaza major pentru ca arata cat de dependent este sistemul de oameni din puncte cheie. E destul de greu sa schimbi sistemul, iar el trebuie schimbat de oamenii care vor ca sistemul sa depinda de ei. De aai sistemul nu se va schimba.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: O femeie si-a denuntat sotul beat la politie

Lasă un comentariu