Scania NXT – autobuzul viitorului

Scania NXT este un concept al autobuzului viitorului. Este electric bineintelees, dar este si modular. Subiecte focus in articol:

  • ce aduce nou conceptul Scania NXT
  • cand va fi disponibil pe piata

Ce aduce nou conceptul Scania NXT

Scania NXT este un concept au unui autobuz al viitorului. Faptul ca este electric nu mai e o noutate pentru nimeni. Pentru mine, care scriu, stiri despre logistica si transport, cand aud de un nou autovehicul electric incepe sa devina normaliate. Nu mai enimic wow la un nou vehicul electric.

Nu acelasi lucru se intampla cu Scania NXT. Autobuzul asta concept are niste chestii wow. Prima chestie wow e ca e modular. Adica puntile sunt sparate fara de compartimentul care care oamenii. Nu e chiar un compartiment, dar nu am stiut cum sa-i spun. Deci, puntile se separa de acel compartiment si pot fi asociate cu mai multe tipuri de compartimente. Puntile contin motoarele, rotile, sistemul de acumulatori si sistemul de incarcare.

Fiind modular e foarte util pentru transportul public de persoane. Asta inseaman ca iti cumperi puntile si diverse compartimente si le poti imperechea dupa cum ai nevoie. Are o baterie de 165 de Kw si o autonomie de 245 de km. Aaa, si desigur, e autonom. Nici asta nu mai e o stire.

Cand va fi disponibil pe piata

Aici e o mica problema pentru ca cei de la Scania nu au anuntat cand va fi disponibil pe piata. Si cand nu se anunta asta probabil ca e doar o chestiune de marketing si de castigat ceva popularitate.

In mod cert, probabil in mai putinde 5 ani nu va aparea.

Ai aici filme in care vezi conceptul:

https://www.youtube.com/watch?v=R-7WQe6pREI
Scania NXT

Daca ti-a placut articolul te ivit sa-l citesti si pe urmatorul: Containere cu temperatura controlata

Lasă un comentariu