Se speculeaza ca Tata Motor vrea sa vanda Land Rover

Nu stiu daca stiti dar Tata Motor este proprietarul Jaguar Land Rover. Tata Motor a cumparat Land Rover intr-o tranzactie evaluata la 2.3 miliarde de dolari. Tata motor este cel mai mare producator indian de automobile. El este al doilea mare producators mondial de autobuze. Tata este cel de-al 4-lea mare producator mondial de camioane.

De ce se speculeaza ca Tata Motor vrea sa vanda

Speculatiile au aprut in presa incepand cu anul trecut pe fondul pierderilor financiare. Nu e vorba de pierderile financiare ale Tata ci ale Jaguar Land Rover.

Compnaia britanica a pierdut in al treilea trimestru al anului 2018 mai mult de 90 de milioane de lire. Asta s-a datorat in principa scaderilor de vanzari de pe piata chineza. Se pare ca compania are in plan sa faca restructurari masive, aceste restructurari vizeaza si 5000 de locuri de munca.

De asemenea, au mai aparut zvonuri care spun ca grupul VAG ar doti sa schizitioneze JLR pentru 30 de miliarde de dolari.

Cu toate aceste zvonuri reprezentantii Tata au declarat ca nu au in plan vanzarea companiei Jaguar Land Rover. Tot ei declara ca isi mentin implicarea pe termen lung in companie si sustin proiectel de dezvoltare ale companiei.

Cu toate aceste probleme Land Rover la lansat de curand noi modele. Cel mai apreciat dintre modele este noul Evoque. Evoque a fost cel mai bine vandut model al companiei. In 2017 compania a lansat un model de lux numit Velar care a fost foarte bine primit de piata auto.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ford si o reclama mai putin buna

Lasă un comentariu