Se vehiculeaza ca Amazon cumpara Rivian

Da, se tot discuta zilele astea ca Amazon cumpara Rivian. Cred ca stiti cine e Amazon si sigur stiti si cine e Rivian (asta daca cititi ce scriu eu pe aici). Subiecte focus in articol:

  • Amazon cumpara Rivian – explicatii
  • cand se va intampla achhizitia

Amazon cumpara Rivian – explicatii

Nu stiu daca ati remarcat, dar a aparut o noua moda economica. La un anumit moment companiile devin limitate pe aria lor principala de competenta. Pentru a creste in continuare incep sa se dezvolte pe alte domenii complementare sau adiacente. De ce trebuie sa creasca? Asta ma intreb si eu, dar se pare ca firmelor americane la place sa fie mari. Si, de asemenea, le place sa acapareze totul.

Cu cat esti mai mare cu atat iti cresc actiunile mai mult si cu atat ai un cuvant mai greu de spus in economie. Asta probabil ca e unul din motivele pentru care Amazon vrea sa cumpere Rivian. Al doilea motiv este ca Amazon nu este activa pe o piata care valoreaza sute de miliarde de dolari – acea a masinilor. Noile trenduri masinile electrice si masinile autonome ii fac pe cei de la Amazon sa intre in vrie sa sa vrea o bucata din piata asta. Mai ales ca au multe competente pe zona asta, masinile autonome folosind foarte multa tehnologie. Iar ei sunt lideri pe zona asta si pe inteligenta artificiala. Rivian este un producator de autovehicule electrice 4X4 cu performante superioare. In unele privinte depaseste chiar si Tesla care e liderul de piata pe zona asta.

Amazon cumpara Rivian pentru ca Rivian este una dintre cele mai promitatoare comapanii in domeniul masinilor electrice. Si au dovedit asta cu cateva concepte interesante. Gama lor este formata doar din autovehicule 4X4. Daca vreti sa aflati mai multe aveti aici in articol despre Rivian.

Cand se va intampla achizitia

Amazon se pare ca a condus o runda de finantare de 700 de miliaoe de dolari pentru Rivian. Deci lucrurile chiar se intampla si se pare ca Amazon va intra pe piata asta a masinilor electrice autonome.

Alti investitori japonezi si din Golf anunta investitii importante in Rivian. Fondatorul Rivian promite ca in 2021 companie va livra intre 20.000 si 40.000 de vehicule anual. De ce in 20121? Pentru a primul an de productie cu motoarele la maxim.

Daca ti-a placut articolul te invit sa–l citesti si pe urmatorul: Renault truck defense

Un comentariu la „Se vehiculeaza ca Amazon cumpara Rivian”

Lasă un comentariu