Sistem de siguranta pentru catei

Unii au mintea odihnita si le mai tvin niste idei crete, una din aceste idei este acest sistem de siguranta pentreu catei. Subiecte focus in articol:

  • ce e acest sistem de siguranta pentru catei
  • cum se pot folosi

Ce e acest sistem de siguranta pentru catei

Sa zicem ca ai un caine si e viata si lumina ochilor tai. O sa radeti poate, dar se intampla asta si chiar des. Asta fiind motivul, vrei sa mergi ca cainele peste tot. Asta inseamna si ca atunci cand conduci il iei cu tine. Problema care apare e ca nu prea vrei sa-l pui in portbagaj pentru ca e intuneric si urat acolo si atunci il iei cu tine in masina.

SI pentru ca e lumina ochilor tai nu il bagi in cusca si il lasi liber prin masina. Cred ca ati vazut si voi destul de des, prin trafic, catei ccare stau langa sofer in dreapta. Unori au si geamul deschis si scot cepul pe acolo.

Trebuie sa va spun ca un caine lasat liber in masina e un pic cam periculos. Asta pentru ca e animal si e oarecum imprevizibil. Nu toti, dar marea majoritate sun tasa si se poate imtampla oricand sa devina agitat. El devine un pericol si mai mare pentru un stapan care nu isi cunoaste animalul.

Iar asta se poate trensforma intr-o situatie de real pericol atat pentru conducatorul masinii cat si petru ceilalti participanti la trafic.

Asta e motivul, din punctul meu de vedere, si cred ca si din punct de vedere legal pentru care cainele nu e bine sa stea liber prin masina. Al doilea motiv e legat de securitatea lui. In caz de accident cainele e posibil sa sufere traume severe pentru ca va fi mixat prin masina.

Un baiat (sau o fata, nu stiu exact) a avut ideea unor centuri de siguranta pentru catei. Asa cum vedeti in filmul de mai jos.

Cum se pot folosi

Cam greu, din punctul meu de vedere. Asta pentru ca animalul trebuie sa stea cuminte acolo, in centuri cam tot drumul. Cine are caini stie ca nu prea stau linistiti. Si ca atunci cand stau linistiti ceva e in neregula cu ei. Asta e motivul pentru care eu, posesor de 5 catei. cred ca e foarte greu sa il tii locului.

Sistemul asta e un fel de isfix pentru catei, daca pot sa-i spun asa. Sistemul se cheama Zugopet, ca stiti ce sa cautati.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce inseamna mild-hibrid

2 comentarii la „Sistem de siguranta pentru catei”

Lasă un comentariu