Sisteme de bonusare in logistica

Cand discutam de sisteme de bonusare in logistica discutam de un sistem care sa bonuseze performanta angajatilor si sa-i faca mai eficienti. Subiecte focus in articol:

  • sisteme de bonusare in logistica
  • cum le poti implementa;

Sisteme de bonusare in logistica

Cand discutam de sisteme de bonusare in logistica cele mai multe forme le aplica in depozit si la soferi. Pot fi soferi de distributie sau soferi de transport. Bonusarea se aplica in unele firma la ambele categorii.

Sistemele de bonusare in logistica au rolul de a face angjatii sa fie mai eficienti si sa munceasca mai mult si mai bine. Iar cei care fac asta au beneficii si castiga mai multi bani decat ceilalti. Pentru ca un sistem de bonusare sa functioneze bine el trebuie sa fie creat pe niste principii solide si transparente. Si trebuie de asemenea, sa fie aplicat in baza acelorasi principii.

Daca nu se respecta regulile de mai sus, sau principiile se aplica clientelar, un sistem de bonusare nu isi atinge scopul.

Sistemele de bonusare in logistca au 2 componente: salariul fix, pe care angajatul il primeste pentru ca vine la job si partea variabila care tine de performanta angajatului. Unele companii premiaza si prezenta la job, asta pentru a face angajatii sa nu isi ia concedii medicale fictive. Iar astfel de concedii medicale se practica la greu printre angajati.

Partea variabila trebuie legata de performanta angajatului. Adica de calitatea si cantitatea muncii pe care o face. Asta inse e destul de greu de implementat in depozit, de exemplu, daca nu ai o solutie WMS. E foarte greu sa monitorizezi cantitatea si calitatea muncii angajatilor fara WMS. Nu e imposibil dar e destul de greu pentru ca procesul de colectare a datelor e foarte greu.

Cum le poti implementa

In depozit poti implementa astfel de solutii destul de usor avand un WMS. Dar si cu WMS trebuie sa aveti grija cum se aplica principiile si cum se aloca comenzile catre lucratori. Si cu WMS apar probleme la aplicarea principiilor pentru ca se dau comenzile clientelor.

Implementarea nu e o treab usoara fara WMS, dar sunt companii care au reusit. Smecheria e sa puteti colecta datele in timp real. Si daca faceti asta va va reusi. Oricum, sfatul meu este sa implementati sisteme de bonusare in logistica pentru ca asta va ajuta extrem de mult.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmmatorul: WebWMS – solutie WMS inovativa

Lasă un comentariu