Sisteme de rafturi in masina

Titlul e corect si o sa vedeti, citind articolul pana la final, sisteme de rafturi in masina. Sunt niste rafturi care se pun in interiorul masinilor pentru a ajuta la ocuparea mai buna a spatiului de incarcare.

Sisteme de rafturi in masini – cu ce ajuta

Ideea a plecat de la faptul ca masinile folosesc suprafata de podea, chiar daca marfa e usoara. Daca marfa nu este suprastocabila foarte mult volum din camion ramane neocupat.

Plecand de la ideea asta cei de la Danload Stacking Systems au creat un sistem inovativ de rafturi care se pot pune in interiorul masinii. Sistemul ajuta la stocarea paletilor pe inaltime, chiar daca dimensiunile lor variaza. Asta se intampla datorita faptului ca sistemul de rafturi este reglabil si se poate ajusta inaltimea rafturilor.

In felul acesta paletii pot fi stocati pe inaltime in interiorul masinilor folosind mai eficient volumul masinii.

Idee se pare ca i-a venit domnului Danny (cel care a relizat sistemul) in 2016 pe cand lucra in distributie in Londra.

Sistemele acestea de rafturi pot suporta paleti cu greutati intre 300 si 600 de kg. Regula de incarcare fiind ca cei mai grei sa fie incarcati pe nivelurile de jos, iar cei mai usori pe nivelurile de sus.

In functie de dimensiunea camionul se pot incarca pana la 66 de paleti care nu sunt suprapozabili. Mai existau astfel de sisteme de incarcare pentru camione care permiteau incarcare pana la 66 de paleti, asa numitele semiremorci cu podea dubla. Sistemul asta, se pare, ca e mai ieftin si mai flexibil.

Beneficiul unor astfel de sisteme de rafturi in masina se vad la marfa care nu e suprapozabila.

Aveti aici un film cu sistemul:

Daca ti-a palcut articolul sigur iti va placea si urmatorul: Rafturi cazatoare

Lasă un comentariu