Skydrive – masina zburatoare japoneza

Skydrive este masina zburatoare japoneza care seamana cu o drona si care poate transporta un om.

O companie japoneza a creat o masina care, zic ei, va revolutiona transportul in orase.

Masina zburatoare japoneza

Dezvoltata pe baza unei drone si avand 4 perechi de elice care o propulseaza, masina promite sa fie un succes. Si, bineinteles, este electrica.

Pe timpul testelor masina s-a ridicat la 4 metri inaltime si a facut manevre de zbor pentru a se asigura ca totul este ok. Masina este propulsata de 4 perechi de elice contrarotative. Aceste elice sunt actionate de 4 motoare electrice. Alte 4 motoare electrice fiind de rezerva pentru a putea suplini defectarea in zbor a oricaruia dintre motoare.

Motoarele electrice suplimentare au fost adaugata pentru ca masina zburatoare sa poata fi certificata de autoritatiile aeronautice.

Compania spune ca are in vedere ca aceste masini sa fie utilizate in orasele mari. In astfel de orase exista problema blocajelor in trafic si a spatiilor de parcare. In viitor astfel de masini vor putea fi parcare pe structuri verticale, reducand astfel necesarul de spatii de parcare la sol.

Problema traficului va fi de asemeena rezolvata deoarece astfel de masini pot zbura la inaltimi diferite, pe asa numitele autostrazi virtuale. Asta inseamna ca poti avea nenumarate astfel de autostrazi virtuale suprapuse.

Avantajul unor astfel de vehicule este dat de faptul ca nu este necesara o infrastructura rutiera. Asta face ca investitiile statelor si autoritatilor locale sa se diminueze foarte, foarte mult.

Ai mai jos in film testul de zbor efectuat in Japonia.

masina zburatoare

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Costuri combustibil electric vs motorina

Lasă un comentariu