Slovacia, taximetristrii si Uber

In Slovacia, la fel ca si in Romania, taximetristrii si Uber sunt in razboi. Razboiul de acolo e insa mai aprig ca cel din Romania. La fel ca si In Romania taximetristii au facut porteste si au cerut ca soferii Uber sa respecte aceleasi reguli profesionale ca si soferii de taxi.

In Slovacia insa, spre deosebire de Romania, taximetristii si Uber s-au batut si in instanta. Acolo taximetristii au castigat o batalie anul trecut pentru ca instanta a hotarat ca soferii Uber sa nu mai poata desfasura activitatea in mod legal. Adica, cu alte cuvinte, i-au cam pus pe tusa suspendandu-i.

Zilele trecute justittia a revenit asupra deciziei si le-a dat din nou dreptul soferilor Uber sa lucreze. Suspendarea asta a avut loc intre Martie 2018 si zilele trecute.

Care sunt presupusele motive pentru care uber a reintrat pe piata

Luna viitoare in Bratislava va avea loc Campionatul Mondial de hochei si se asteapta sa vina foarte multi turisti. De obicei turistii prefera sa se deplaseze cu Uber si mai putin cu taxi. Asta se intampla datorita faptului ca ei au mai multa incredere in serviciile companiilor de tip ride sharing decat in companiile locale de taxi. Si in Slovacia ca si in Romania taximetristii probabil au aceleasi metehne si de asta au recurs la forta pentru a scoate Uber de pe piata.

Dupa cum vedeti razboiul se duce cam cu aceleasi arme peste tot. Eu insa ma intreb care sunt metodele si armele folosite de Uber pentru ca se pare ca chiar daca pierde niste batalii razboiul e departe de a fi pierdut. Cu toate ca nu scot oamenii in strada (dar au totusi sustinere publica) fac pasi importanti in lupta imptriva transportului lipsit de calitate oferit de taximetristi.

Va spun sincer ca daca as calatori intr-o tara straina fara masina as prefera transportul in comun. Serviciile de taxi ar fi ultimele servicii la care as apela.

UPDATE: din 25 Aprilie instanta a decis interzicerea Uber in Cluj. Cu toate astea Uber zice ca va functiona in continuare pentru ca va lucra cu soferi autorizati.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Despre acumulatorii Li-Ion

Lasă un comentariu