Solutii de fluidizare trafic

Exista niste solutii destepte de fluidizare trafic, iar unele din ele le putem aplica noi, soferii. Unele din ele tin de bun simt. Subiecte focus in articol:

  • solutii de fluidizare trafic
  • de ce nu aplicam aceste solutii

Solutii de fluidizare trafic

Toate aceste solutii de fluidizare trafic sunt simple, nu necesita investitii si aduc beneficii tuturor, inclusiv tie. Nu stiu daca ai participat vreodata la un exercitiu de alarmare cand oamenii trebuie sa paraseasca o cladire.

De obicei se imbulzesc toti spre iesire, acolo se formeaza un punct de blocaj si nimeni nu mai avnseaza sau se avanseaza foarte incet. Asat se intampla cand oamenii evacueaza cladirea in mod dezorganizat. Pe langa asta datorita imbulzelii vor fi oameni raniti sau chiar care vor deceda.

Daca aceiasi cladire va fi evacuata coordonat aceste lucruri nu se vor intampla. Si cladirea va fi evacuata in siguranta si mai rapid decat in prima etapa.

Cam asta se intampla si in trafic. Daca nu respectam niste reguli simple traficul se va congestiona. O simpla franare in coloana va provoca efecte in lant.

O regula foarte simpla atunci cand te deplasezi in coloana este sa pastrezi distanta fata de cel din fata ta iar cel din spate sa faca la fel. Adica, cumva, sa te pozitionezi cu masina tot timpul la jumatatea distantei intre cel din fata si cel din spate. Desigura ca pozitionarea fata de cel din spate nu tine de tine, dar daca il tii din frane va incerca sa respecte regula si sa pastreze distanta.

Aveti mai jos un film in care sunt explicate cateva astfel de reguli simple si eficiente. La sfarsitul filmului concluzaa este sa avem mai putine maimute in trafic, noi le ziceam bizoni candva.

De ce nu aplicam aceste solutii

Raspunsul e simplu: unii din noi sunt mai putini educati, altii sunt pur si simplu nesimtiti. Problema e ca atat lipsa educatiei cat si nesismtirea se trateaza doar cu educatie. Iar educatie printre soferi nu prea mai face nimeni, cel putin in Romania. Sau eu nu am vazut asta. Nesimtirea mai are si alt leac: amenzile.

Doar amenzile fara educatie de obicei nu prea fac mare branza.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Amazon sustine Rivian

Lasă un comentariu