Solutii de inventariere automate

Inventarierea produselor dintr-un depoit este una dintre cele mai mari provocari la final de an. Foarte multe companii pierd mult timp pentru inventarierea produselor. S-au invenat niste roboti sau drone pentru asta. Nu am vazut nici un astfel de robot la lucru, dar exista astfel de roboti si drone. Deci, nu as putea sa stiu cat de bine functioneaza. o sa va spun insa parerea mea la final. Pentru ca pot intui, pe baza experientei mele, niste robleme legate de acesti roboti si drone de inventariere.

Ce tipuri de roboti de inventariere am vazut

Un robot mi-a atras atentia in mod special pentru ca mi se pare ca are sanse mici sa dea erori. Robotul are un catarg care e dotat cu mai multe camere si surse de iluminat (va puteti uita la film https://www.youtube.com/watch?v=R7rswkRbwWA ) . Robotul asta isi inalta catargul pentru a putea surprinde fiecare raft de pe rand. Scaneaza celula si paletul si in felul asta face inventarierea.

Aici aveti un alt model de robot de inventariere facut de aceiasi companie: https://www.youtube.com/watch?v=fgSdKqNZkTQ

Un alt tip de solutie automata de inventariere o reprezinta dronele. Aveti aici un film unde puteti vedea o astfel de solutie: https://www.youtube.com/watch?v=frzS9pofu_M, Dronele se depalseaza printre rafturi si scaneaza fiecare celula separat cu paletul din celula sau mai multe celule in acelasi timp, depinzand cu ce tip de scaner e dotat robotul sau drona.

Problema acestor solutii este ca nu prea sunt acurate si e foarte posibil sa dea ceva erori cand scaneaza atat rafturile cat si paletii. Cei cu robotii se lauda ca au o acuratete de 100%. E posibil sa fie asa.

A doua problema e ca functioenaza doar in depozite cu paleti si cu 1 palet pe celula. Daca sunt mai multe produse pe celula e posibil sa nu functineze prea bine. Asta are legatura si cu acea acuratete. In plus fata de asta, daca paletul nu e complet el nu stie asta si va da erori, deci poate nmara paleti/colete complete. Restul trebuie facut manual.

Cumpara pachetul complet de proceduri de transport, contractul de trasport si alte documente importante pentru orice companie: https://logistic-specialist.com/produs/pachet-transport-complet/

Lasă un comentariu