Solutii de transportat butoaie

In articolul asta o sa va prezint cateva solutii de transportat butoaie. In logistica exista cateva tipuri de marfuri care sunt atipice si nu pre pot fi transportate usor cu utilizajele clasice. Subiecte focus in articol:

  • solutii de transportat butoaie
  • unde se folosesc astfel de solutii

Solutii de transportat butoaie

Butoaiele sunt greu de transportat in logistica si, de obicei ridica probleme. Cand le aduci de la furnzior si ai cantitate mare ele sunt puse pe paleti si se manipuleaza usor. Dar chiar si asa pcupa loc mai mult pentru ca ies in afara paletului.

Insa, cand vrei sa livrazi doar 1 butoi situatia nu mai e atat de placuta. Consolidarea butoaielor pe paleti nu e o solutie prea buna din pricina spatiului ocupat. Adica, ocupa prea mult spatiu si transportul devine scump. Dar, din punct de vedere al manipularii, solutie e eficienta.

Ma refer aici la butoaiele metalice, pentru ca butoaiele din platic nu pot fi manipulate la fel de usor ca cele metalice. Asta din cauza ca le creste riscul de deterioare. Exista si aici situatii si situatii in functie de forma, material, continut etc.

Pentru butoaiele metalice au aparut tot felul de mijloace mecanizate de transport. in filmuletele urmatoare va prezint cateva din mijloacele astea de transport butoaie metalice. Solutiile pe care o sa le vedeti sunt destinate, in principal, butoaielor metalice. Il al doilea film puteti vedea cat de inventivi sunt oamenii, si o sa vedeti cum 2 lucratori din depozit transporta foarte usor butoaie pe distante mari foarte rapid. De fapt, ce fac ei nu e un transport propriu zis ci mai degraba o deplasare.

Unde se folosesc astfel de solutii

Sincer, in Romania, nu prea am vazut, dar nici nu am lucrat cu firma care sa foloseasca butoaie. De obicei se folosesc la companiile care distribuie lubrifianti sau lichide. Firmele de distributie piese auto folosesc butoaie pentru uleiuri si alte lichide, dar nu am vazut la ei astfel de solutii.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: O zi mai devreme costa mult logistica Amazon

Lasă un comentariu