Standarde inalte pentru camioane

Daca credeati ca tehnologiile noi nu ajung pe camioane va inselati. Tot ceea ce gasiti pe masinile de serie vine si pe camioane. Subiecte focus in articol:

  • camioane – standarde inalte la volan
  • ce se anunta nou in domeniu

Camioane – standarde inalte la volan

Soferii de camioane au nevoie de standarde inalte la volan. Acesti soferi fac cate 1000+ de km zilnic si au nevoie de confort si siguranta. Tehnologiile pe care le vedeti pe masinile de lux ajung si in interiorul camioanelor. Nu ma refer aici la paturi de dormit, cu toate ca si astea sunt importante.

Pentru sofer camionul trebuie sa fie o sufragerie pe roti cu o gramada de spatii de depozitare. Sistemele de siguranta si sistemele de infotainment sunt extrem de inportante.

Hai sa vedem ce tehnoogii vin de pe masinile de pasageri pe camioane. In primul rand sistemul keyless care te ajuta sa intri in masina si sa pornesti masina avand cheia in buzunar. Nu toti producatorii au implementata tehnologia de deschidere a masinii doar cu telecomanda in buzunar, dar se regaseste pe ceva modele de camioane.

Comenzile pe volan, si display-urile cu rezolutie si diagonala mare intra in dotarile din cabinele camioanelor. Display-urile sunt touch screen si ofera conectivitate extinsa.

De asemenea, frana electronica automata si autohold sunt functionalitati preluate de la masinile de pasageri. Toate astea fac ca soferul sa fie mai relaxat si sa poata parcurge distante mai mari.

Nu trebuie sa lasam deoparte nici scaunele. De obicei scauul soferul e pe perna de aer, dar unele dintre ele au si functii de masaj sau racire in scaune. Incalzirea in scaune este, la multe masini, in standard. De asemenea si frigiderele in care soferii sa-si tina mancarea sau bauturile sunt regasite pe multe modele. Iar pe camiaone gasiti toate astea la un pret mai mic decat o masina premium de pasageri cu aceleasi dotari.

Ce se anunta nou in domeniu

Noutatile vin din domeniul conducerii autonome. Se lucreaza mult la asta si va veni in urmatorii ani. Initial cu soferul in masina, dar soferul sa intervina doar cand e cazul. Urmatorul pas va fi fara sofer in masina, iar camionul sa fie complet autonom.

Ai aici un film in care poti vedea ce dotari premium gasesti pe camioanele moderne:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Renault Tresor – cel mai frumos automobil din lume

Lasă un comentariu