Stanley Robotics-valetul parcagiu automat

Stanley Robotics a facut un valet parcagiu automat. Adica un robot care vine si iti ia masina si o duce la locul de parcare destinat. Cand ai nevoie de ea robotul vine si iti aduce masina. Modul cum functioneaza e interesant.

In articolul asta ne vom focusa pe urmatoarele:

  • ce face robotul parcagiu Stanley Robotics
  • un video in care vedeti cum oepreaza robotul

Ce face robotul parcagiu Stanley Robotics

Sigur ati vazut prin filmele americane valetii de la hoteluri sau restaurante de fite care iti iau masina si o parcheaza. Tu ajungi la hotel sau restaurant e un Gigel acolo care iti ia cheile si iti duce masina in parcare. Cand pleci Gigel iti aduce masina pentru ca tu sa nu faci nici-un efort.

Problema cu Gigel este ca e om si el si mai trage cu ochiul mai pune mana etc. Cateodata mai fuge si cu masina.

Stanley Robotics vine si rezolva problema asta cu ajutorul unui robot. Solutia e deja implementata in aeroportul Lyon-Saint Exupéry. Tu iti lasi masina intr-un garaj, inchizi garajul si platesti cu telefonul. Dupa ce pleci vine un robot cu o platforma care ia masina de acolo si o duce la locul de parcare.

Cand aterizezi robotul iti livreaza masina in garaj tu te duci si o iei de acolo si pleci mai departe. Totul automatizat si extrem de simplu, dar cu bani multi probabil.

Solutia asta rezolva problema cu Gigel si problema spagii pe care trebuie sa i-o dai lui Gigel. Bine, banii tot ii dai, probabil mai mult decat ii dai lui Gigel.

In mod cert va putea sa fuga si cu masina daca va fi deturnat de un hacker. Si sigur vor aparea si astia.

Cum lucreaza efectiv robotul

E interesant de vazut pe viu cum lucreaza un astfel de sistem. De aceea am gasit un film in care sa va arat cum functioneaza sistemul. Filmul arata exact cum lucreaza sistemul implementat la aeroportul din Lion.

Filmul aici:

Stanley robotic robotul parcagiu

Dac ti- placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce sa faci in caz de grindina

Un comentariu la „Stanley Robotics-valetul parcagiu automat”

Lasă un comentariu