Statistici ACEA despre piata auto

Statistici ACEA este un document pus anul la dispozitie de asociatia europeana a producatorilor de autovehicule (ACEA prescurtat).

La ce se refera aceste statistici ACEA

Statisticile se refera in principal la sectorul productiei de automobile din UE. Arata cum a evoluat piata, care sunt tarile in care se produs componentele, ce cota are productia UE din total productie mondial etc.

Sunt niste date interesante care arata unde e Europa in productia de masini si cum evolueaza de la un an la altul.

Dupa ce treci de primele pagini in care se prezinta asociata si iti explica care sunt marile lor realizari ajungi la datele care iti trebuie.

O sa vezi, de exemplu ca in industria producatoare auto lucreaza 2.5 miliaone oameni. Adica 8.3% din totalul angajatii care lucreaza in productie din UE. Daca se adauga si domeniile adiacente (service si constructii) cifra urca la 13.3 milioane persoane, adica 6.1% din total angajati UE.

In 2017 (datele pe 2018 inca nu au apraut) s-aurpodus 98.9 milioane de vehicule in lume, iar in UE s-au produs 19.6 milioane de vehicule, adic 20% din total. Vehicule de pasageri s-au produs in total in lune 80.2 milioane de unitati, iar UE a produs 17 milioane de unitati adica 21% din total.

Alte date din statistici ACEA

Cei mai multi angajati in sectorul productiei de automobile il avea Cehia cu 3.22% din total. Romania e pe locul 5 cu2% din total, iar Germania e pe locul 3 dupa Cehia si Slovacia.

O sa vedeti un grafic in care China a crescut de la 6% din piata in 2002 la 30% din piata in 2017. Datele se refera la productia de masini. Asta in conditiile in care celelalte regiuni au ramas relativ constante.

Cresterea asta a Chinei este datorata productiei de masini de pasageri. Regiunile celealte raman oarecum constante. Explicatie este ca dezvoltarea Chinei din ultimii 20 de ani a dus la marirea puterii de cumparare a populatiei. Asta a dus la o cerere mai mare de masini. Cererea a fost acoperita de masini produse intern.

O sa va lasa sa rasfoiti raportul, il gasiti aici: Raport ACEA 2017 piata auto

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Global trends

Lasă un comentariu