TA radio sau cum romanii strica ceva bun

Nu stiu daca ati auzit de TA radio, dar daca nu ati auzit trebuia sa stiti ca e traffic announcement. Adica anuntuir de trafic. Subiecte focus in articol:

  • TA radio si cum il strica romanii
  • cum poti sa dezactivezi optiunea

TA radio sau cum il strica romanii

TA radio este folosit petru ca soferii sa afle informatii in timp util despre trafic. Adica daca sunt accidente, pe unde se lucreaza, la ce trabuie sa fie atenti, unde sunt restrictii de viteza etc. Asa se foloseste ele in tari civilizate.

Un anunt care functioneaza in frecventa TA Radio iti intrerupe transmisia de la momentul ala si intra peste transmisia normala cu un anunt scurt. Dupa care trabsmisia revine la normal pe postul radio pe care tu il ascultai inainte de a fi intrerupt de anuntul din trafic.

In felul asta sunt livrate catre soferi anunturi importante pentru sectorul ala de drum. Nu as putea spune daca frecventele respective sunt detinute de autoritati sau de alte entitati private care se ocupa de asta. Ideea e ca astfel de anunturi sunt bune ajutand la siguranta circulatiei iin foarte multe cazuri.

Niste romani au reusit sa strice si asta. In Romania desigur, penntru ca aici fiecare face ce vrea.

Cum au resit sa strice

Zilele trecute mergeam dispre Ramnici Valcea spre Transalpina si imi intrau peste postul normal alte posturi de radio. M-am prins pentru ca la radioul care il ascultam era muzica pop si dintr-o data sa schimba in muzica populara. SI ramanea pe muzica populara. Masina, la inceput, imi afisa peeran ca a receptionat un anunt TA si imi ziceam si cum sa ies, dar puteam sa vad doar dac eram atent.

Niste posturi locale transmiteau pe frecventa asta de TA obligand radioul sa receptioneze transmisia lor peste transmisia postului. Ideea e ca transmisia era continua si nu se intrerupea. Niste smecheri foloseau ilegal acele frecvente pentur a transmite ei ce doreau. In mod cert transmisia era ilegala petru ca nu cred ca se aproba benzi de frecventa legal in frecventele TA pentru ca posturile radio sa transmita muzica.

Cum poti sa dezactivezi optiunea

Optiunea de a recetiona TA este o optiune pe care o activezi din meniul radioului. Toate radiourile aua asta. Trebuie doar sa intri acolo si sa o dezactivezi. E simplu si rapid daac vrei sa nu iti strice niste smecheri ziua. Bineinteles ca probabil autoritatile se fac ca nu stiu si ii doare la bascheti.

Daca ti-a . placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum vor pica producatorii auto traditionali

Lasă un comentariu