Wan Gang este cel care convingea Chian acum 2 decenii sa parieze pe viitorul masinilor electrice. Acum zice ca China trebuie sa sustina tehnologia pe hidrogen. Subiecte focus in articol:
- cine Wan Gang si de ce zice asta
- va paria China pe viitorul masinilor electrice pe hidrogen.
Cine e Wan Gang si de ce zice asta
Wan Gang este un inginer mecanic care a facut studiile in Germania. El este un fost executiv de la Audi. Acum este vice presedinte al unei organizatii de consultanta a guvernului Chinez si de aceea vocea lui e importanta. Acum 2 decenii ii convingea pe oficialii chinezi de inportanta tehnologiei electrice. Asta pentru ca permitea Chinei sa reduca dependenta de petrol.
Iar acum este momentul pentru marea schimbare. Iar marea schimbare consta in sustinerea tehnologiei electrice cu hidrogen. In domeniul masinilor electrice exista 2 tehnologii: cea cu acumulatori si cea cu hidrogen. Tehnologia cu acumulatori este imbratisata de americani si europeni pe cand tehnologia cu hidrogen este imbratisata de tarile asiatice.
Toyota dezvolta masiv aceasta tehnologie si acum se pare ca si China va face pasul in a sustine tehnologia asta. Primii pasi se pare ca au fost facuti si chinezii au infiintat deja o companie care sa se ocupe de dezvoltarea si producerea pompelor de alimentare pe hidrogen.
Va paria China pe viitorul masinilor electrice pe hidrogen
Raspunsul e da. E o certitudine asta, iar cu sustinerea unui colos cum e China tehnologia masinilor electrice pe hidrogen va avea o noua sansa. Parerea mea e ca in lupta asta a masinilor electrice pe acumulatori si cele pe hidrogen, cele pe hidrogen vor castiga batalia.
E ca la tablete vs laptopuri. Tabletele au avut boomul lor pentru ca erau sustinute de niste grei ai industriei si se bagasera multi bani in ele. Dupa ce si-au recuperat banii greii industriei ele si-au ocupat locul meritat. La fel se va intampla si cu electricele pe acumulatori (la masini ma refer), dupa ce greii care au bagat bani in tehnologia asta isi vor recupera banii, probabil ca vor ramane intr-o nisa de piata.
Locul va fi ocupat de masinile si tehnologia pe hidrogen. China pariaza pe asta, la fel ca si Japonia, iar astea 2 tari au un cuvant greu de spus in era tehnologiei.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cine ataca petroliere in golful Oman