Tesla Model 3 la testul elanului

Cei de la km77 au testat Tesla model 3 pentru stabilitate la testul elanului. Subiecte focus in articol:

  • cum a iesit Tesla Model 3 la testul elanului
  • Ceva considerente legate de rezultate

Cum a iesit Tesla Model 3 la testul elanului

O sa fac niste clarificari de la inceput ca sa avem lucrurile explicate. Clarificarile nu sunt despre Tesla model 3 ci mai mult despre testul elanului. Tot aud si tot citesc ca diverse masini pica la testul elanului.

Asta nu e un test la care pica o masina sau alta. E un test care iti rata cum se comporta masina ta la diverse viteze. De asemenea iti arata care e viteza limita la care masina testata poate iesi in decor. Testele se fac pe asfalt uscat si cu anvelope in stare bune. Va precizez asta pentru ca nu tot timpul asfaltul e uscat si anvelopele in stare buna. Deci, e bine sa faceti cu informatia asta ce dorit, dar ar fi bine sa nu mergeti cu viteze mult mai mari decat cele din teste.

Tesla Model 3 la testul elanului are performante remarcabile, mai ales cu frana regenerativa activata. Fara frana de regenerare activata masina darama conurile la viteza de 74 de km/h. Cu frana de regenerare activata masina e foarte stabila la viteza de 84 de km/h. Asta e o valoare demna sa starneasca invidii la multi producatori de masini sport.

De exemplu Mercedes AMG GTR care e o masina supersportiva la 85km/h nu mai e capabila sa mentina directia.

Ceva considerente legate de rezultate

Daca va intrebati de ce Tesla sta atat de bine la teste respunsurile sunt 2: centrul de greutate foarte jos si frana regenarativa. Datorita faptului ca acumulatori sunt in podea masina are centru de greutate foarte jos.

Pozitionarea foarte jos a centrului de greutate ajuta la stabilitatea masinii. De asemenea frana regenartiva e foarte eficienta si rapida reusind sa opreasca ajute la franrea rapida a masinii. MAsina are si o distributie a greutatii ideala: 50-50 intre fata si spate.

Aveti aici filmele cu testele Tesla si Mercedes AMG GTR:

Tesla model 3
Mercedes AMG GRT

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: BMW tachineaza Mercedes

Lasă un comentariu