Tesla Model S ia foc singura

In weekendul ce tocmai a trecut o Tesla Model S a luat foc intr-o parcare din Shanghai. Masina s-a aprins spontan in conditiile in care era parcata si nu era nimeni in ea. Toata scena a fost surprinsa de o camera de supraveghere.

Se vede cum iese fum negru din partea din spate a masinii, iar dupa cateva momente incepe sa iasa fum alb de sub toata masina si apoi explodeaza violent. Dupa explozia intreaga masina Tesla Model S este cuprinsa de flacari.

Pentru Tesla situatia e destul de delicata pentru ca inceaca sa-si extinda prezenta in China. Au in plan chiar construirea unei fabrici acolo.

Filmul in care masina Tesla Model S se apinde in parcare:

Ce alte probleme de aprindere au mai avut masinile Tesla

In anul 2018 in luna Iunie in Los Angeles pe Santa Monica Boulevard a mai luat foc o Tesla Model S. Masina apartinea regizorului Michael Morris, iar masina a luat foc din senin, fara nici-un fel motiv.

Masina era in trafic si se deplasa foarte incet datorita fatului ca era aglomerat. Masina a luat foc in partea din fata stanga, iar ceilalti participanti la trafic l-au anuntat pe sofer care a tras imediat pe dreapta. El a coborat din masina la timp pentru a nu fi ranit. Soferul a declarat ca masina nu a suferit accidente si nu era pe autopilot inainte sa ia foc spontan.

Acumulatorii Li-Ion au probleme cu supraincalzirea. Daca nu e controlata racirea foarte bine e posibil ca supraincalzirea sa duca la aprinderea lor. Ambele situatii sunt ciudate pentru ca in momentele cand au luat foc masinile nu suprasolicitau acumulatorii si cu toate astea acumulatorii au luat foc. Aprinderea la ambele masini a avut loc cel mai probabil din cauza acumulatorilor.

Din 2013 pana astazi 14 masini Tesla au luat foc. Cele mai mai multe din ele in accidente in care a fost lovit compartimentul acumulatorilor. Se pare ca la accidente mai grave masinile Tesla tind sa ia foc. Cu toate astea nic-un ocupant al masinilor nu a suferit rni grave.

Ai aici filmul cu masina din Los Angeles care a luat foc:

Concluzii

Nu stiu cum e pe acolo dar daca masina ia fac de la instalatia electrica cei de la Casco nu iti platesc dauna. E clauza de excludere in toate contractele de Casco in Romania. Nu iti ramane decat sa te judeci cu producatorul ani multi si pe bani grei. Cum producatorul nu e reprezentat in Romania situatia devine si mai complicata si cu mai mult timp si bani cheltuiti.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l vitesti si pe urmatorul: 3 masini electrice cu 3 conceptii diferite

3 comentarii la „Tesla Model S ia foc singura”

Lasă un comentariu