Tesla Model Y – o noua masina electrica

Tesla doreste sa lanseze un nou model in gama sa de masini electrice: Tesla Model Y. Subiecte focus in articol:

  • cum se pozitioneaza Tesla model Y in gama Tesla
  • cat va costa si cand se va produce

Cum se pozitioneaza Tesla model Y in gama Tesla

Dupa cum stiti, cea mai recenta lansare a Tesla a fost Model 3. Tasla model 3 trecut la scurt timp de la lansare in fruntea plutinului celor mai vandute masini electrice de pe continentul american.

Model 3 este un sedan cu un pret atractiv care are o autonomie de invidiat. De multe ori e comparat cu Audi A4 rivalizand ca pret, dar avand performante superioare modelul Tesla castiga teren.

Miscarea normala era ca Tesla sa se gandeasca sa lanseze un nou model. Acesta se va chema Tesla model Y. Va fi un crossover SUV dezvoltat pe platforma de la Model 3 si va putea adaposti 7 pasageri. Se astepta ca autonomia noului model Y sa scada cu 8-10% fata de model 3. Asta e o pierdere acceptata tinand cont ca va fi o masian mai mare si mai grea. Model 3 are o autonomie declarata de 530km+.

Cat va costa si unde se va produce

Pentru inceput masina a fost anuntata ca se va produce incepand cu anul 2020. Se pare insa ca niste probleme si “lipsa alinierii planetelor” va face ca masina sa inceapa productia din 2021. Explicatiile Tesla nu au fost foarte clare referitoare la intarzierea inceperii productiei noului Tesla Model Y.

Pretul masinii se asteapta sa fie de 61.000 de dolari, iar productia va fi alocata fabricii din Freemont. Califormnia.

Cele 2 modele Model 3 si Model Y vor imparti mai mult de 75% dintre componente. Intrebati daca noul model Y va avea head-up display raspunsul a fost categorit nu. Si oficialii Tesla au zis ca nici-un model nu va avea head-up display. Asta pentru ca ei se focuseaza pe conducerea autonoma si in conducerea autonoma head-up display nu isi are rostul.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Masinile pe hidrogen

Lasă un comentariu