Tesla nu va lansa noi modele anul asta

Musk zice, intr-o declaratie, ca Tesla nu va lansa noi modele de masini anul asta, in 2022. A facut decaratia asta pentru a anula speculatiile referitoare la caminoul CyberTruck pe care il asteapta toata industria. Bine, eu nu inteleg, de ce il asteapta toata industria, dar daca asa spun jurnalistii eu zic sa-i credeam.

Eu cred ca acest camion atat de discutat nu va avea vanzari asa mari. In conditiile astea competitori ca Rivian e posibil sa mai cstige ceva capitalizare. Nu ca Rivian va face mai mult de 100 de masini cat a facut pana acum, dar sigur va mai prosti niste gusteri sa bagi bani in ei. Ma uit la Rivian si vad cat vinde si ce marketing puternic are si asta e motivul pentru care zic ca Cybertruck nu cred ca va rupe.

Musk a mai zis ca nu se va lansa anul asta nici masina aia de 25.000 de dolari pe care o ateapta toata lumea. Si ne si explica logic si pe intelesul tuturor care sunt motivele amanarilor.

De ce Tesla nu va lansa modele noi anul asta

Explicatia pe care o da Musk e una simpla si logica: criza cipurilor. E foarte greu sa faci previziuni si sa deschizi noi linii de productie cand criza cipurilor inca exista. A lansa noi modele acum e o aventura pe care Tesla si Musk nu vor sa si-o asume. Asta pentru ca deja au o istorie in a amana datele de lansare ale modelelor noi. Si odata cu ele sa amane si livrarea produselor promise clientilor care au platit avans.

Asta a afectat reputatia companiei in trecut, si, ma gandesc eu ca Musk si-a invata bine lectia. Decizia e una buna pana la urma, dar e greu sa ramai in piata daca nu lansezi modele noi. Plus ca nu stii ce va fi anul viitor si daca se vor rezolva problemele astea sau nu.

Referitor la masina de 25.000 de dolari Musk tot zice ca in 3 ani e gata. Bine, a zis asta si in 2018 si in 2020. Si atunci, ca si acum, a zis tota asa “in 3 ani va fi pe piata”. Glume, glume, nenea Musk!

Apropo, pentru cei care nu stiti unealta din fotografi articolului se cheama Tesla si am pus-o special ca sa parodiez bailbaielile astea ale lui Musk. veasta unealta nu are modele noi de mult si nu are nevoie de cipuri. Si cu toate astea e foarte desteapta!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce se va intampla in logistica in 2022

Un comentariu la „Tesla nu va lansa noi modele anul asta”

Lasă un comentariu