Tesla Pick-up truck

Tasla pick-up se pare ca va fi noul membru al familei da masini Tesla. Sunt niste producatori, gen Rivian, care le sufla in ceafa si ii obliga sa fac miscari din astea. Subiecte focus in articol:

  • cateva cuvinte despre Tesla Pick-up
  • cum vede concurenta problema

Cateva cuvinte despre Tesla pick-up

Si pentru ca Elon Musk e cunoscut pentru declaratiile sale, a facut si de aceasta data o declaratie. A zis ca Tesla Pick-up va costa sub 50.000 de dolari si ca va fi mai bun decat F150. F150 e un model de pick-up de la Ford, model care foarte apreciat de catre cumparatorii din SUA.

Daca remarcati el s-a comparat cu F150, un model cu motor termic si nu zice nimic de Rivian, pe care, de fapt, vrea sa-l ingroape. Mai ales ca exista zvonuri ca Amazon investeste masiv in Rivian.

Masina va fi propulsata de 2 motoare, va avea suspensie dinamica si o autonomie intre 600 si 800 de km. Avantajul pick-upuilor e ca sunt mari si ai ai mult loc sa pui baterii mai mari decat in cazul turismelor. Asta inseamna mai multa autonomie, dar ai nevoie si de putere mare de incarcare. Problema cu masinile astea este ca ele merg in zone in care nu prea exista retele electrice.

Mai bine zis, cei care le cumpara, le cumpara pentru a fi folosite in astfel de zone. Iar asta e principala lor problema. Nu poti lua curent in canistra, asa cum faci cu masinile cu mtoare termica.

Asa cum ziceam Elon Musk nu compara masina asta cu modelel Rivian, dar pretul e facut astfel incat sa omoare modelul. Pretul unui pick-up Rivian incepe de la 69.000 de dolari.

Cum vede concurenta problema

In SUA pick-upurile sunt mult, mult mai cautate decat in Europa. Masinile astea ar trebui sa aiba si caracteristici of-road si sa poate trece si prin vaduri de apa. Momentan Tesla Pick-up concureaza cu Rivian si cu modele cu motoare termice. Iar aici are concurenta serioasa doar daca luam in calcul Toyota HI-Lux, MItsubishi L200, sau Fors F150.

Nici-un producator traditional nu a intrat pe segmentul asta, dar asteptam surpriza, sa vedem care e primul.

Te las sa vezi niste imagini in acest film:

Daca ti-a placut articolul te astept sa-l citesti si pe urmatorul: Viitorul angajatilor din logistica nu arata bine

2 comentarii la „Tesla Pick-up truck”

Lasă un comentariu