Tesla vrea sa produca 250.000 de vehicule la fabrica din Germania

Extinderea productiei de masni Tesla in Europa e parte a planului de a ajunge la 20 de milioane de vehicule livrate in anul 2030. Acum, la favrica din Germania se produce doar Tesla Model Y, cel mai bine vandut model Tesla din Europa.

La momentul actual in fabrica din Germania se produc cam 5000 de vehicule pe saptaman. Intrarea cu o facilitate de productie pe piata europeana a avut si alt obiectiv. Acela de a face o masina electrica mai ieftina pentru piata din Europa. initial Musk vroia sa dezvolte aceasta masina pana in 2022, dar planurile au fost amanate.

Se pare ca nici in perioada urmatoare nu e posbila punerea in practica a unui astfrle de plan

Ce planuri are Tesla cu fabrica din Germania

Ei zic ca vor sa mareasca productia la 1 milion de vehicule electirce pe an. Nu se stie exact cand si cum vor face asta deoarece acum piata e in descrestere. Cererea din piata a scazut din cauza conflictelor din lume si din cauza maririi ratelor la credite.

Deci, atat pentru Tesla cat si pentru alti producatori auto, planurile pentru viitor sunt cu un mare semn de intrebare. Mai e si o alta problema in piata auto si anume cresterea de preturi. Tesla cred ca a fost singurul producator care a redus preturile la unele model in loc sa le creasca, asa cum au facut toti ceilalti producatori.

Cu toate astea se pare ca si ei au aceleasi probleme ca ceilalti. Adica reducerea cererii i-a afectat si pe ei, cu toate reducerile de preturi pe care le-au facut. Viitorul nu suna deloc bine pentru indusria auto, iar efectele se vor mai vedea, zic eu, pentru niste ani buni de acum incolo. Daca se extinde conflictul din Orient e foarte posibil ca multe companii arabe sa-si retraga banii de prin Europa si Sua ceea ce va pune presiune, din nou oe industria auto. Asta deoarece multi bani din industria auto sunt bani ai companiilor arabe.

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consult

Lasă un comentariu