Top 10 global retaileri vor utiliza preturi personalizate si adaptate pana in 2025

retileri

Pana in 2025 foarte multi retaileri se vor adapta la tehnologie si vor utiliza preturi personalizate pentru fiecare client in parte. Asta implica utilizarea unor aplicatii de mobil prin care utiizatorii vor scana coduri de pe produse si vor afla detalii importante ca: pretul, compozitie, variante disponibile, marimi etc.

Aceste aplicatii si tehnologii vor permite comerciantilor sa inteleaga mai bine comportamentul de consum al clientilor si sa ofere preturi personalizate si promotii personalizate pentru fiecare cumparator in parte. Comerciantii isi vor adapta promotiile la anumite produse in functie de istoricul pe care clientul il are si in functie de predictiile de cumparare pe care inteligenta artificiala le va face in legatura cu fiecare client in parte. Cu ajutorul aplicatiilor instalate pe telefoane mobile, ceasuri, ochelari inteligenti si cu ajutorul tehnologiilor IoTrRetailerul isi va putea notifica clientii si va putea sa isi creeze preturi dinamice pentru a influenta decizia de cumparare a clientului.

Adaptarea retailerilor la aceste tehnologii va presupune investii masive in tehnologie si in inteligenta artificiala, dar aceste tehnologii vor aduce profituri suplimentare retailerilor. Toate acestea vor face ca retailerul sa face un nou pas in relatia cu clientii in sensul de a fi mai aproape de ei si de a putea personaliza fiecare interactiune pe care o au cu clientul.

Gnditi-va ca mergeti intr-un magazin de haine si deja stiti cand ajungeti la fiecare articol daca exista pe stoc marimea voastra sau culoarea preferata si, printr-un sungur click o puteti pune intr-un cos virtual. La finalul cumparaturilor la casa va asteapta marfa deja pregatita si ambalata, platiti cu telefonul mobil si plecati catre noul magazin.

Viitorul asta e tot mai aproape si sunt predictii ca pana in 2025 primii 10 retaileri vor avea astfel de tehnologii deja implementate in magazinele lor.

Cum crezi ca iti va afecta viata astfel de tehnologii?

2 comentarii la „Top 10 global retaileri vor utiliza preturi personalizate si adaptate pana in 2025”

Lasă un comentariu