Torc Robotics a fost cumparata de Daimler Truck

Bine, o sa ziceti cine dracu e Torc Robotics? E o companie americana specializata in software pentru vehicule autonome. Compania a luat nastere in 2005 cand 3 studenti de la Virginia Techau participat la niste competitii de gen si au avut succes. Una dintre competii a fost organizata de DARPA.

De ce acumparat Daimler Truck compania Torc Robotics?

Conform declaratiilor celor de la Daimler Truck achizitia a fost facut pentru a da acces compniei la o echipa de experti focusata pe conducere autonoma. O echipa de tehnicieni care au dezvoltat tehnologii capabile de conducere autonoma de nivel 4 este un mare pas inainte daca vrei sa faci performanta in domeniul asta.

Cei de la Daimler spun ca ei stiu sa faca camioane bune iar cei de la Tork Robotics au multa experiza in agile software development. Prin unirea celor doua atuuri Daimler Truck vrea sa faca pasi importanti in directia conducerii autonome.

Daimler facuse ceva pasi in conducerea autonoma, in 2015 lansand
Mercedes-Benz Actros Highway Pilot, primul camion cu sistem de conducere autonoma. La vremea respectiva a fost primul camion testat cu succes in conditii de trafic real. Dar, se pare, ca nu avansau prea bine in directia asta, asa ca au cumparat compania Torc Robotics.

Sistemul de conducere autonomade nivel 4 dezvoltat de Torc se pare ca a obtinut rezultate foarte buna in conditii de ploaie, soare, ninsoare sau ceata, asta fiind motivul pentru care Daimler i-a cumparat.

Daca nu stiti care sunt cele 5 niveluri de conducere autonoma, pe Logistic Specialsit este un articol in care se explica detaliat toate nivelurile de autonomie.

3 comentarii la „Torc Robotics a fost cumparata de Daimler Truck”

Lasă un comentariu