Traficul din Bucuresti – se termina distractia

Saptamana asta traficul din Bucuresti a fost ok, dar de saptamana viitoare. cel ma probbil, o sa inceapa sa redevina un cosmar. Subiecte focus in articol:

  • traficul din Bucuresti – inca cateva zile de liniste
  • ce solutii sunt sa se descongestioneze

Traficul din Bucuresti – inca cateva zile de liniste

Traficul din Bucuresti, in mod normal, este un cosmar. Cei care nu locuiti aici cel mai probabil nu realizati asta. La un moement dat prin 2015 coloboram cu o companie din Sibiu si stateam la un hotel in centru. Pana la sediu faceam dimineata cam 5-10 minute. Intr-o zi a plouat si am facut cam 20-25 de minute.

Cand am ajuns la birou toata lumea se plangea de cat de mult au stat in trafic. Si eu am inceput sa rad si le-am zis ca daca se plang de 10 minute in plus in trafic ar trebui sa vina in Bucuresti intr-o zi ploioasa. Sa vezi cum un drum de 1 ora se transforma in 2 ore. Ei ma intrebau cum de putem trai asa. Cred ca e ochestie de obisnuinta.

Traficul din Bucuresti nu e tot timpul un calvar. Sunt niste perioade in care e chiar relaxant sa mergi prin Bucuresti. De exemplu perioada asta pana cand incepe scoala. Toata saptamana asta traficul a fost relaxat. De saptamana viitoare, dupa ce incepe scoala traficul va reveni la normal. Am remarcat ca scoala si programul copiilor influenteaza decisiv traficul. cand sunt vacante sau nu se duc copii la scoala traficul e mai relaxat. Si se descongestioneaza chiar bine. Daca e scoala si si ploua e cosmar.

Cei care nu stati in Bucuresti sau prin imprejurimi trebuie sa va imaginati ca plecatul la job dmineata e o chestiune de programare judicioasa a orei la care pleci. Daca pleci cu 5 minute mai tarziu s-a termiat distractia. Cele 5 minute intarziere la plecare iti adauga 30 de minute cel putin la sosire. Si discutam doar de 5 minute, adice ceva omenesc si insignifiant.

Ce solutii sunt de descongestionare.

DIn punctul meu de vedere problema cu scoala copiilor este un factor important de congestie. Si nu zic ca oamenii sa nu isi duca copii la scoala, dar cred ca se poate si altfel. De exemplu: autobze speciale care sa ii duca la scoala. Iar asta sa se faca in siguranta, iar parintii sa capete incredere in sistemul asta. Adica sa stie ca urca copiul in autobuz si ajunge unde trebuie, cand trebuie si in siguranta. Altfel nu se va intampla nimic bun.

Firicica promite niste autobuze din astea. Dar, asa cum stim cu totii, implementarea va face diferenta intre suscces si insucces. Si, in dulcele stil al Firicicai eu nu am mari sperante ca se va intampla asta, adica implementarea nu va fi una reusita. De asta cred ca se vor aloca autobuzele alea, vor circula mai mult goale si traficul din Bucuresti va fi tot un cosmar. Iar la un moment dat cineva va zice ce nu isi trimit parintii copii cu aubozul si ei sutn vinovati.

A doua solutie sunt parcarile la intrarile in oras. Parcari pazite si cu pret mic. Dar asta deja s-a incercat si a fost un esec.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmaotrul: Ciclul Atkinson vs cilcul Otto

Un comentariu la „Traficul din Bucuresti – se termina distractia”

Lasă un comentariu