Transport si Papa Francisc

In articolul acesta o sa va vorbesc despre transport si Papa Francisc. Iminenta venire a apei Francisc in Romania face ca acest subiect sa fie unul de actualitate. Daca vei citi acest articol vei afla urmatoarele informatii:

  • Mijloacele de transport si Papa Francis
  • care e mijlocul de transport preferat al Papei

Mijloacele de transport si Papa Francisc

Papa Francisc calatoreste mult asta e un lucru stiut. Asta inseamna ca transportul faca parte din viata cotidiana a Papei Francisc. Unul dintre cele mai vestitie mijloace de transport folosite de Papa este papamobilul. Papmobilul este un autovehicul modificat care ii permite Papei sa se plimbe prin oras in siguranta. De asemenea ii permita sa fie vazut si sa vada multimea.

Papa nu se plimba numai cu papamobilul. Deplasarile in diversele tari unde Papa Francisc se intalneste cu enoriasii necsita parcurgerea distatelor lungi. Aceste distante e necesar sa fie parcurse in siguranta si in timp scurt.

Pentru astfel de deplasari Papa Francis foloseste ca miljoc de transport un avion. Avionul, e pus la dispozitie de Alitalia si are si un nume special “Shepherd one”, adica un fel de echivalent al Air Force One. Avionul are indicativul AZ4000.

Papa Francisc se pare ca nu se deplaseaza atat de multica alti Papi dinaintea lui. De exemplu Papa Ioan Paul al-II-lea a facut 725.000 de mile, echivalentul a 1.250.000 de km. El a vizitat aprope 2/3 din lume.

Pe distante mai scurte Papa Francisc foloseste pentru a se depasa si elicopterul. De obicei elicopterul este pus la dispozitie de autoritatile tarii pe care le viziteaza.

Care e mijlocul de transport preferat al Papei

Se pare ca Papa Francisc nu are un mijloc preferat de transport. Asa cum va ziceam mai sus foloseste avionul, elicopeterul, masina si uneori chiar si trenul sau mijloacele de transport in comun.

Pe vremea cand era cardinal Papa Francisc se depasa destul de des pe jos sau cu mijloacele de transport in comun. Pe acea vreme Papa Francisc folosea destul de rar masina.

in timpul deplasarilor prin Vatican atunci cand nu merge pe jos Papa Francisc prefera sa foloseasca un Ford Focus.

Se pare ca si acum papei Francisc ii place sa mearga pe jos.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmaotrul: Noi stiri Tesla – autopilot extrem de performant

Lasă un comentariu