Trotineta motorizata de acum 100 de ani

Daca credeai ca trotinetele sunt o inventie noua te inseli, in 1915 a fost creata prima trotineta motorizata. Exista o trotineta moorizata care are 100 de ani. Subiecte focus in articol:

  • ce e cu trotineta motorizata de acum 100 de ani
  • alte vehicule de acum 100 de ani

Ce e cu trotineta motorizata de acum 100 de ani

Prima trotineta motorizata din lume a fost fabricata acum…100 de ani. Da, ai citit bine. Acum 100 de ani o companie din SUA producea trotinete motorizate si le vindea celor care doreau un mijloc de transport. La maomentul ala, ca si acum, era considerat un mijloc de transport modern.

Compania care a produs prima trotineta motorizata se numea Autoped Company si produsul se chema Autoped. Pilotul controla trotineta cu ajutorul unor manete care se aflau pe ghidon. Dupa ce se termina cursa ghidonul se plia pentru a ocupa cat mai putin loc. Trotineta venea cu claxon, cu trusa de scule si cu un far.

Trotineta avea un motor cu un cilindeu care furniza putere rotii din fata. O alta companie care a fabricat tritinete motorizate a fost firma Krupp din Germania intre anii 1919 si 1922. Firma americana a produs intre anii 1015-1921.

Cred ca au fost printre primele vehicule motorizate destinate a fi utilizate de o singura persoana. Erau mici si usor de transportat la fel cum sunt si azi. Si tot ca si azi erau folosite pentru a se depasa pe distante scurte.

Ai mai jos un film cu aceasta trotineta motorizata:

Alte vehicule de acum100 de ani

Acum 100 de ani a fost perioada de inceput a vehiculelor motorizate. Incepuse sa se face trecerea de la motoarele cu aburi la motoarele cu benzina care erau mai mici si ai usor de folosit.

Daca motoarele cu aburi erau mari si puternice si erau folosite pe locomotive si masini mari, motoarele pe benzina puteau fi mai mici si folosite si pe alte vehicule mai mici.

In 1930 apareau primele motociclete numite The Corgi, dar mai bine va las sa vedeti un film despre istoria transportului personal:

https://www.youtube.com/watch?v=I0EWrPbpY8c&t=47s

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: De ce sa cumpar o masina speciala

2 comentarii la „Trotineta motorizata de acum 100 de ani”

Lasă un comentariu