Truston – camion romanesc produs la Baia Mare

Am avut un camion romanesc, se numea DAC si era produs la Brasov. Dar au disparut, atat camionul cat si compania producatoare.. Acum avem un alt camion romaneasc. Subiecte focus in articol:

  • Truston – camion romanesc produs la Baia Mare
  • Cum se descurca cu vanzarile

Truston – camion romanesc produs la Baia Mare

Truston, asa se numeste primul camion romanesc produs la Baia Mare. Numele cred ca a fost ales pentru a crea incredere. Camionul este asamblat, ca sa fim corecti, de catre ATP Exodus.

Camionul se produce in 2 variante: basculanta si betoniera. Camionul este propulsat de un motor Weichai de 430 de CP si un cuplu de 2040 Nm. Motorul e fabricat de o firma chinezeasca care e lider in domeniul productiei de motoare de camioane.

Cutia de viteza este ATP Truck Fast cu 16 viteze. Soferul are la dispozitie la interior tot confortul de care te poti bucura la bordul unui camion. Scaun cu suspensie pneumatica si patul fac parte din dotarile camionelor.

Camionul sta bine si la capitolul siguranta, fiind dotat cu urmatoarele sisteme:  sistem electronic de control al frânării (EBS), sistem antiblocare a roţilor în frânare (ABS), sistem electronic de control al stabililităţii (ESC), sistem electronic de control al tractiunii (ASR). Are tableta cu touch screen, bluetooth, usb, card reader si comenzi pe volan. Masina a fost lansata pe 28 august, iar la lansare au fost deja prezente 10 camione. De fapt, exista doar 2 modele destinate industriei constructiilor. Fabrica de asamblare de la Baia Mare are capacitate de productie de 300 de camioane pe an. Primele 3 unitati deja se vor duce la clienti in urmatoarea perioada. Producatorul anunta o garantie de 2 ani pentru modele produse.

Camionul este produs de o firma din grupul de firme ATP: ATP Trucks Automobile. Grupul are afaceri in distributia de piese auto, dealer auto pentru turisme si camioane, activitati de transport marfa etc.

Cum se descurca cu vanzarile

Conform declaratiilor oficialilor deja au fost comandate 3 unitati si vor fi livrate clientilor in perioada urmatoare. Eu cred ca acest model de camion va avea succes pe piata din Romania si Europa de Est. Daca pretul va fi unul competitiv atunci succesul va veni de la sine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Plata bilet autobuz prin SMS

Lasă un comentariu