TuSimple – camioane autonome care valoreaza 1 miliard de dolari

Nu stiu daca ati auzit despre acest start-up care se cheama TuSimple si care face camioane autonome. Subiecte focus in articol:

  • cine este TuSimple start-upul care face camioane autonome
  • incotro se duce industria de transport

Cine este TuSimple start-upul care face camioane autonome

Scriam zilele trecute despre o comapanie care se cheama Enride si care au facut un camion electric fara sofer. Fata de Enride TuSimple e deja un colos. Acest start-up care face camioane autonome a ajuns sa fie evaluat la peste 1 miliard de dolari in SUA.

Start-upul a luat nastere in 2015 si au deja o flota de camioane autonome. E adevarat ca fata de Enride ei automatizeaza camioanele cu motoare termice. Ei au operatiuni in San Diego, Tucson si Arizona si au deja un contract cu serviciul postal amerrican prin care doresc sa faca rute timp de 2 saptamani. Toate aceste rute vor insuma mai mult de 1700 de km. Camioanele se se vor conduce singure, dar in cabina vor fi 2 persoane care vor putea interveni in caz de necesitate.

In afara de serviciul postal american sunt mai multe companii dornice sa utilizeze camioane autonome. Aceste camioane au avantajul ca reduc costurile si maresc veniturile companiilor de tranport. Tu Simple are deja teste de succes in diverse conditii de operare: pe timp de noapte, pe ploaie, pe ninsoare etc.

Ei au strans pana acum finantari de peste 273 de milioane de dolari in mai multe randuri. Printre investitori se numara: NVidia, ZP Capital si platfoma de microbloggind din China Weibo. Anul asta compnia vrea sa-si mareasca flota la 50 de camioane.

Incotro se duce industria de transport

Din punctul meu de vedere un lucru e clar: directia este cea care include camioane autonome. Viitorul asta nu e foarte departe. In momentul cand aceste camioane vor incepe sa circule pe strazi meseria de sofer probabil ca va disparea. Ma refer aici la soferii profesionisti.

Odata cu asta vor disparea sau se vor reinventa si alte industrii sustinute de transport. Ma refer aici la cei care dau autoizatii pentru soferi, scoli de soferi, asigurari etc.

Cred ca pana in 2025 industria va avea mai multe oportunitati de a alege camioane autonome de la mai multi producatori. Dupa cum remarcati TuSimple e deja destul de avansat. Daca ne uitam si la masinile Tesla o sa remarcati acelasi lucru.

Aveti mai jos un film cu camioanele TuSimple:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce inseamna cruise control adaptiv

Un comentariu la „TuSimple – camioane autonome care valoreaza 1 miliard de dolari”

Lasă un comentariu