Uber a cumparat Careem

Uber a cumparat Careem la o iesire la cumparaturi de weekend. Asa cum tu te duci sa-ti faci cumparaturile la supermarket duminica si mai iesi cate o haina din cand in cand asa si Uber a cumparat Careem pentru 3.1 miliarde de dolari. O nimica toata!

Cine e Careem si de ce Uber a cumparat Careem

Careem este o firma din Dubai. Are operatiuni in 15 tari din Orientul Mijlociu, Africa si Asia. Firma era un concurent au lui Uber in zona. Achizitia pe care Uber a facut-o este parte a unui plan de extindere la nivel mondial.

Firma achizitonata nu va fi rebranduita de catre Uber ci va functiona in continuare sub numele Careem. Asta se intampla de obicei cu companiile care au un branding puternic si o prezenta solida in piata. In cazul asta rebrenduirea ar insemna reactii din partea clientilor, furnizorilor etc.

Uber a facut tot felul de miscari de business in ultimul timp deoarece isi pregateste listarea la bursa de la New York. Miscarile astea, despre care am scris aici, au fost: Uber a lansat Uber Freight in Europa, Uber a lansat Uber Freight for shippers si acum Uber a cumparat Careem.

Odata cu lansarea la bursa se asteapta ca valoarea compaiei sa fie undeva in jurul vlaorii de 120 de miliarde de dolari, Miscarea ca fost una desteapta si de impact pe fondul listarii la bursa.

Asta le arata oamneilor cu bani multi din zona Orientului ca Uber e o companie puternica in care merita sa investesti. In mod cert achizitia Careem a fost o miscare strategica pentru a incerca atragerea mai multor investitori din zona orientului la listarea la bursa. Iar investitorii probabil ca vor veni.

Concluzii

Uber face achizitii cu toate ca, se pare, anul trecut a pierdut bani. E foarte posibil insa, ca asa cum s-a intamplat si in cazul altor companii, listare la bursa sa fie un succes. Uber are probleme in multe tari. Se incearca legiferarea mai dura pe fondul protestelor taximetristilor. Asta se intampla in Romania si in alte tari. Anii trecuti am asistat la miscari de protest impotriva Uber.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Uber freinght s-a lansat in europa

Un comentariu la „Uber a cumparat Careem”

Lasă un comentariu