Uber a pierdut bani in trimestrul 2 2018

Pare un pic SF dar Uber pierde bani. Conform datelor de pe al 2-lea trimestru din 2018 Uber a pierdut aproximativ 700 milioane de dolari.
Uber, cea mai mare platforma mondiala de ride sharing, nu sta prea bine cand vine vorba de bani si, se pare, ca nici viitorul nu suna bine. Asta pentru ca Uber se afla intr-o lupta pentru preturi cu rivalul sau din Statele Unite Lyft.
De ce pierde Uber bani?
Hai sa vedem de ce pierde Uber bani si care e situatia lor. Conform datelor Uber a avut rezervate curse in valoare de 12 miliarde de dolari in perioada discutata. Din banii astia Uber a trebuit sa plateasca soferii de 8.2 miliarde de dolari. La astea se adauga alte costuri reprezentate de promotii, bonusuri acordate soferilor, taxe si altele de inca 1 miliard. Total asta face 9.2 miliarde.
De fapt banii care ii raman lui Uber pentru cheltuieli sunt 2.8 miliarde de dolari. Costurile pentru a obtine veniturile de 12 miliarde de dolari sunt de 1,3 miliarde. Astea se scad din suma ramasa pentru cheltuieli si raman de fapt 1.5 miliarde pentru a acoperi chelutielile operationale ale firmei.
Se pare ca aceste cheltuieli operationale ale firmei care sunt compuse din costuri de sales and marketing, cheltuieli de administrare, cheltuieli de operare sunt de 2.2 miliarde de dolari in aceiasi perioada.
Calculele arata ca Uber a pierdut in trimestrul 2 din 2018 700 de milioane de dolari. Aceste calcule sunt estimative, dar se pare ca sunt apropiate de realitate si ca Uber nu este profitabil din estimarile specialistilor.
Odata cu intrarea altor competitori pe piata si cu scandalurile din fiecare tara legate de nemultumirile taximetristilor e foarte posibil ca Uber sa o duca din ce in ce mai rau din punct de vedere financiar.

2 comentarii la „Uber a pierdut bani in trimestrul 2 2018”

Lasă un comentariu