Uber Freight s-a lansat in Europa

Dupa lansarea din SUA de acum 2 ani Uber Freight s-a lansat si in Europa anul aceste. Uber Freight este o aplicatia care face legatura intre soferii, companiile care transporta marfa si intre companii sau persoanele care au marfa de transportat.

Aplicatia aduce avantajje majore pe piata de transport de marfa oferindu-le soferilor posibilitatea de a sti preturile inainte de a incarca marfa, de a putea face rezervarea cu un singur click si de a incasa banii rapid si fara probleme.

Prima tara Europeana in care serviciul se lanseaza este Olanda, fiind cunoscut faptul ca Olanda are o traditie indelungata in transportul de marfuri.

Logistica si transporturile sunt parte importanta a economiei din Europa si de aceea Uber doreste sa isi adjudece o pozitie de leader pe segment. Uber Freight se lanseaza in Europa pe o piata in care legaturile intre transportatori si clienti se fac fie direct, fie prin intermediul platformelor de genul burselor de transport. La momentul actual cea mai mare bursa de transport europeana este Timocom, dar odata cu intrarea Uber Freight pe piata e posibil ca pozitia de leader al pietei sa fie amenintata.

Piata europeana de transport este a treia ca marime din lume dupa SUA si China, de aceea este suficient de interesanta pentru Uber Freight.

Conform datelor oferite de Comisia Europeana se pare ca 21% din kilometri facuti de transportatorii europeni sunt in gol. Asta duce la o ineficienta, inficienta care se reflecata atat in pretul pe km cat si in pretul roduselor transportate

Uber Freight isi propune sa reduca kilomtri in gol facuti de transportatori printr-o conectare mai buna a transportatorilor cu clientii, asta ducand in final la gasirea de marfa de transportat mai aproape de locul ultimei descarcari.

uber Freight nu a anuntat inca care vor fi tarile in care isi va cntinua expansiunea in Europa dar probabil ca va urma Germania, Belgia, Franta, Italia, tari care au volume mari de marfa de mutat datorita industriei dezvoltate din aceste tari.

Te astept sa-mi spui in comentarii sa-mi spui cum crezi tu c ava afecta piata de transport intrarea Uber Freight in Europa.

Daca ti-a placut articolul aceste sigur iti va placea si urmatorul: Uber a pierdut bani in 2018

5 comentarii la „Uber Freight s-a lansat in Europa”

Lasă un comentariu