UGV DOGO – robotul tactic

Ugv Dogo este un robot tactic, asa se cheama robotii care ii ajuta pe militari sa lupte cu inamicii. Subiecte focus in articol:

  • ce e Ugv Dogo – robotul tactic
  • cum il folosesc militarii

Ce e Ugv Dogo – robotul tactic

Ugv Dogo e un mic robot teleghidat care poate merge pe oriunde. Pe langa faptul ca se poate deplasa pe oriunde el poate trage cu gloante reale.

Robotul este capabil de vedere pe timp de noapte si are camere care ofera vizibilitate 360 de grade in jurul robotului. Se deplaseaza pe senile pentru a putea aborda orice fel de obstacole.

Prin intermediul camerelor video semnalul este transmis militarilor care vad zona adiacenta a robotului. Tableta asta este cea care controleaza robotul si este furnizata de Panasonic.

Robotul poate urca scari fara nici-un efort, pe langa asta poate depasi orice alte obscole ce se pot intalni in zone de coflict. Odata identificata tinta robotul poate executa foc asupra tintei. Ugv Dogo este dotat cu un pistol Glock de 9 mm cu ajutoul careia poate elimina tintele.

Dupa terminarea munitiei se scoate pistolul din locasul special si schimba incarcatorul, dupa care robotul e din nou gata de actiune. Pistolul poate fi securizat in orice moment de catre operator. Asta inseamna ca e blocat pentru a nu executa foc din greseala.

Cum il folosesc militarii

Il folosesc pe campul de lupta cand au inamici care se ascund in cladiri sau locuri in care sunt mai greu de vazut. Avantajul este ca robotul poate sa mearga fara probleme si sa fie fata in fata cu inamicul. Asta are 2 avantaje:

  • desconspira pozitia inamicului
  • poate ataca inamicul chiar daca se executa foc asupra lui.

Bazandu-se pe datele transmise de robot si avand informatii video despre camera sau locatia in care se afla inamicul sau inamicii. Aceste informatii sunt extrem de utile pentru a decide cum se poate neutraliza inamicul.

Aveti mai jos un film in car evedeti rbotul si vedeti si cum actioneaza:

UGV DOGO

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Aerovelo – bicicleta amgica

Un comentariu la „UGV DOGO – robotul tactic”

Lasă un comentariu