Ultima suflare pentru instrumentele de bord

Instrumentele de bord de la masini au evoluat odata cu evolutia masinilor. Subiecte focus in articol:

  • cum vor evolua instrumentele de bord de la masini
  • cand isi vor da ultima suflare

Cum vor evolua instrumentele de bord de la masini

Instrumentele de bord de la maini au rolul de a informa soferul despre diversi parametri ai masinii. De-a lungul timpul au evoluat in sensul ca s-au tot adaugat informatii la informatiile de baza. Informatiile de baza au fost considerate pana nu demult kilometrajul masinii, viteza, turatia, temperatura motorului, indicatorul de nivel combustibil.

Cu timpul s-au adaugat alte informatii sau au disparut informatii. La unele masini se afiseaza, de exemplu, presiunea din turbina si temperatura uleiului din motor.

Odata cu evolutia tehnologiei unele informatii considerate inportante inainte au inceput sa dispara de pe instrumentele de bord ale masinilor. Ca exemplu as putea sa va dau turometrul si temperatura motor. Unele masini au un martor luminos care iti arata ca motorul e rece, iar dupa ce se incalzeste se stinge.

De asemenea, turometrul nu mai exista la unele masini. Evolutia instrumentelor de bord va fi in concordanta cu evolutia masinilor. E foarte posibil ca odata cu dezvoltarea condusului autonom instrumentele de bord, asa cum le stim azi, sa dispara. Asta penntru ca soferul nu mai e necesar sa cunoasca informatiile pentru ca nu ii mai sunt utile. In viitor, odata cu conducerea autonoma va ramane un indicator de viteza si indicatoare ca sa iti arate ca parametri masinii sunt ok.

Cand isi vor da ultima suflare

Indicatoarele de bord nu vor disparea complet ci vor evolua. Foarte multe dintre indicatoarele de bord de acum vor disparea. In cazul masinilor electrice nu ai nevoie de indicatoare privind temperatura motorului. De semenea turatia motorului nu va mai fi importanta.

Indroducerea masinilor autonome va face ca soferul sa fie doar pasager. Asta inseamna ca va avea nevoie de minimul de informatii necesar. Focusul in acel moment sa va pune pe a face drumul cat mai placut. Asta inseamna ecrane si sisteme de sunet care sa ofere o experienta placuta pasagerilor.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Pana prostului la masinile electrice are acum solutie

Lasă un comentariu