Verificari in trafic in toata Europa

Saptamana asta au inceput verificari in trafic in toata Europa. E vorba de masinile de marfa si de transport persoane. Subiecte focus in articol:

  • Verificari in trafic in toata Europa
  • unde gresesc autoritatile

Verificari in trafic in toata Europa

Politia Romana, pe fondul accidentelor din perioada anterioara a declansat verificari in trafic la masinile de marfa si de transport persoane. Se pare ca actiunea este parte a unui program de control European. Dupa cum stiti, in Romania, in saptamanile trecute au avut loc mai multe accidente rutiere sodate cu victime si cu raniti grav.

Un sofer de tir, care a pierdut controlul volanului a intrat frontal intr-un microbuz de pasageri. Asa cum era de asteptat au fost multe victime. Cred ca v-am mai spus asta, dar soferii de microbuze, din punctul meu de vedere, sunt niste camikaze. Adica, modul cum conduc si cum se comporta in trafic fac ca riscul de accidente sa creasca mult in preajma lor.

Politia verifica actele masinilor si alcoolemia. E bine, nu e rau, dar problema mare e la modul de comportare in trafic si la respectarea regulilor. Asta e ceea ce trebuie corectat! Desigur ca si actele sunt impotante si ca si alcolemia la volan e o problema. Politia nu verifica daca inainte de plecarea de cla firma soferii sutn testati cu alcool testul.

Nu e obligatoriu sa faci asta, dar cu cat sunt mai multe verificari cu atat exista sanse mai mari sa se corecteze situatia. In urma controalelor efectuate de politie au fost descoperiti in trafic soferi de TIR care erau bauti la volan.

Unde gresesc autoritatile

Din punctul meu de vedere gresesc la crearea unui sistem. Acest sistem trebuie sa oblige firmele sa-si controleze soferii la plecarea in cursa. Controlul trebuie sa fie de alcolemie si de oboseala. De asemenea, sitemul trebuie sa permita si clientilor sa poata verifica soferii la alcolemie si sa refuze cursa daca constata ca soferii sunt bauti.

La momentul asta clientii nu pot verifica soferii daca au consumat sau nu alcool cand au venit la incarcare. Masura mi se pare logisca si utila pentru ca marfa ta e in pericol de a se deteriora daca soferul e beat. Iar verificarea asta iti pretejeaza interesele.

De asemenea, aceste verificari in trafic trebuie sa fie cat mai dese si sa fie popularizate amenzile si penalizarile date.

Daca ti-a placut articolul te rog a-l citesti si pe urmatorul: Politia urmareste prin Bucuresti masinile infractorilor

Lasă un comentariu