Vignete pentru acces in centrul Bucurestiului

Firicica, a noastra primarita a grandiosului Bucuresti da din nou cu bata in balta si vrea introducerea unei vignete pentru acces in centrul Bucurestiului. Subiecte focus in articol:

  • Vignete pentru accesul in centrul Bucurestiului – detalii
  • ce alte solutii sunt

Vignete pentru accesul in centrul Bucurestiului – detalii

Introducerea unei vignete pentru acces in centrul Bucurestiului este justificata de depasirea normelor de poluare in aceasta zona. Si, zice madam Firicica, ca in felul asta se vor rezolva problemele de poluare. Problema e reala si creaza grave probleme de sanatate celor care locuiesc si muncesc in centrul Bucurestiului.

Rezolvarea in schimb nu e foarte reusita. Si sunt cateva motive pentru care va spun asta, Hai sa le vedem:

  • nu mai intri cu masina in centrul Bucurestiului, dar ar trebui totusi sa ajungi acolo. Solutia ar fi mijloacele de transport in comun, bicicleta, trotineta sau masinile nepoluante. Ar fi ok daca transportul in comun ar fi “de folosit” si daca ar exista piste de bicilete peste tot in centru. Si ar fi ok daca masinile folosite de RATB nu ar fi mai poluante decat masinile personale.
  • Nu se spune niciunde ce se va intampla cu banii platiti de soferi, Adica se va face ceva sa se remedieze problema poluarii din centru Bucurestiului sau nu? Sau, in dulcele stil romanesc, luam banii, ii bagam la buzunar si ne facem ca problema a disparut?
  • Ce se intampla daca ai numar de inmatriculare din alt judet, dar masina nu polueaza? Adica daca e electrica sau hibrida? Mai platesti acea vigneta de acces in centrul Bucurestiului?

Firicica nu e la prima incercare de a complica traficul din Bucuresti. Va amintesc ca acum cativa ani, intr-o dimineata ne-am trezit cu cozi mari la intrarea in Bucuresti pe DN1. Asa fara nici-un anunt prealabil, Firicica a decis sa restrictioneze o banda de mers. Asta a creat un haos general pe DN1.

Ce alte solutii sunt

Inainte de a aplica o astfel de masura ar fi bine sa investesti in transportul in comun. Adica sa vrei sa circuli cu transportul in camun in loc sa circuli cu masina ta persoanala. S-a investit? Nu, binainteles.

Sa investesti in piste de biciclete si parcari. Aici discutam de parcari in afara orasului si de acolo sa ajungi cu mijloacele de transport in comun. Aceste parcari ar fi trebuit sa aiba un pret mic ca sa te determine sa nu te mai duci cu maisna in centrul. Banii pe parcarile astea ii scoti din banii pe care nu ii mai platesti amenda la UE sau despagubiri pentru cetatenii pe care ii imbolnavesti.

De asemenea discutam de parcari in oras. De aproape 1 an s-au marit tarifele de parcare din centru. A adus asta ceva bun calitatii aerului? Nu, din contra! Soferii se invart mai mult prin centru pentru a cauta un loc de parcare fara plata. Asta inseamna poluare mai mare.

Asa cum ne-a invatat, Firicia arunca bombe pentru ca urmeaza alegerile locale. Si mai vrea sa fie in continuare capul patrat din centrul Bucurestiului.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: O scurta lectie de istorie Saturn V

Un comentariu la „Vignete pentru acces in centrul Bucurestiului”

Lasă un comentariu