Viitorul angajatilor din logistica nu arata bine

Viitorul angajatilor din logistica nu arata asa bine confrom ultimelor date din lumea logistica. Subiecte focus in articol:

  • de ce viitorul angajatilor in logistica nu arata bine
  • ce e de facut in viitor

De ce viitorul angajatilor din logistica nu arata bine

Amzon ne arata de ce viitorul angajatilor din logistica nu arata bine. Cand zic logistica ma refer, de fapt, la depozite. Se pare ca acolo va fi prima mare schimbare din zona logistica. Amazon zice ca pana in 2025 vrea sa reprofileze 100.000 din angajatii sai din SUA. Asta inseamna cam o treime din totalul angajatilor care lucreaza acolo.

Ei zic ca vor ca acesti oameni sa-si gaseasca de lucru in afara companiei sau sa se reprofileze pe alte joburi in companie. Asta se va intampla pe masura ce Amazon va aduce mai multi roboti in companie. Iar acesti roboti vor inlocui munca oamenilor. 100.000 de oameni la care Amazon vrea sa renunte e doaar inceputul. Vor urma si altii pentru ca robotii sunt mai buni ca oamenii. Daca sunteti sefi si lucrati in logistica ar trebui sa va faceti si voi probleme.

Probabil, ca pana in 2035, marea majoritate a companiilor mari vor fi dotate cu roboti, iar logistica va deveni foarte automatizata. Nu stiu cat de mult credeti voi in asta, dar eu cred in viitorul asta. Cred ca se vor intampla toate aceste previziuni, iar oamenii vor ramane fara joburi.

Ce e de facut in viitor

Reprofilarea probabil ca e una dintre optiuni. Totusi, pentru oamenii din depozite, reprofilarea nu e o solutie chiar convenabila. Asta pentru ca nivelul lor de pregatire este la un stadiu care nu le permite sa mearga prea sus.

Reprofilarea probabil ca va insemna, de asemenea, contact cu tehnologia din ce in ce mai avansata. La momentul actual depozitele, cel putin in Romania, au un grad foarte mic de digitalizare. Asta inseamna oameni care nu sunt pregatiti sa faca fata noilor cerinte. Dar, asa cum speram de obicei, noi suntem o tara mica si penoi ne va afecta mai tarziu.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum sa deschizi maisna

Un comentariu la „Viitorul angajatilor din logistica nu arata bine”

Lasă un comentariu