Volvo face masinile sa comunice intre ele

Volvo face ca masinile sa comunice intre ele. Asta in ideea de a mari siguranta pe drumurile publice.

Pentru cei care nu stiti numele Volvo este sinonim cu siguranta, ei fiind cei care au inventat centura de siguranta. De fapt logo-ul lor exact asta simbolizeaza. Linia transversala pe care este plasat logo-ul simbolizeaza centura de siguranta.

De ce Volvo vrea ca masinile sa comunice intre ele

Volvo doreste ca masinile sa comunice intre ele pentru a putea sa se anunte reciprooc de situatiile periculoase din trafic. Astel de situatii sunt situatiile periculoase si drumurile alunecoase. Volvo avea o astfel de tehnologie implementata de modelele din seria 90 inca din 2016. Tehnologia asta era insa disponibila doar in Norvegia si Suedia.

Incepand cu noile modele din 2020 compania doreste sa faca tehnologia disponibila in toate tarile europene. Tehnologia se bazeaza pe un sistem cloud, fiecare masina va trimite informatii acolo si tot de acolo vor fi notificate masinile.

Sistemul functioneaza astfel: cand o masina Volvo isi aprinde luminile de avaria este transmis un semnal in cloud. Celelalte masini aflate in zona vor fi notificate, iar notificarea va aparea soferului.

Masinile isi aprin luminile de avarii atunci cand doreste soferul, la franari bruste ssu in caz de accident.

Volvo are demarate mai multe programare de imbunatatire a securitatii traficului, acesata masura fiind una dintre ele. O alta masura pe care Volvo o va implementa va fi limitatrea vitezei maxime a masinilor tot incapanddin anul 2020.

De ce sunt importante astfel de masuri

Siguranta traficului este foarte importanta si poate salva vieti. Exista si alte aplicatii care dau alerte de siguranta, cum ar fi Waze. In cazul Waze alertele nu sunt automate generatede un eveniment ci sunt generate de oameni, de ceilalti participanti. Asta e un aspect. Al doilea astpect este ca nu toata lumea foloseste Waze. Sau e posibil sa nu il folosesti atunci.

In cazul sitemului de la Volvo, masini care comunica intre ele, sistemul este automat si pornit in permanenta. Asta face ca alertele sa fie autoamate si inde[endente de actiunea unei persoane.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Global trends

2 comentarii la „Volvo face masinile sa comunice intre ele”

Lasă un comentariu