YuMi robotul de la ABB care impacheteaza cadouri

Da, ai citit bine, Yumi este un robot dezvoltat de ABB, o companie specializata in roboti, iar acest robot impacheteaza un cadou.

Ce e asa special la Yumi

Asa cum o sa vezi in filmul de mai jos, Yumi este un robot si impacheteaza un cadou fara ajutor uman. Nu stiu daca ati incercat vreodata sa impachetati un cadou, dar nu e un lucru simplu. Robotul asta Yumi face asta. Ce este interesant este ca robotul foloseste scotch pentru a lipi hartia. De asemenea, foloseste unelte pentru a indoi hartia si pentru a tine coletul.

Din punctul meu de vedere este o realizare foarte mare sa programezi un robot sa faca asta si sa o faca bine. Sunt convins ca a reusit asta pentru ca hartia era suficienta si calculata dinainte. Probabil ca daca hartia nu e cat trebuie ca dimensiuni va lua niste erori si operatia nu ii va mai iesi asa de bine.

Pe mine m-a socat faptul ca poate folosi unelte pentru a face asta. Dupa cum vedeti in film foloseste 2 bucati de plastic dreptunghiulare pentru a face diverse operatii.

E foarte posibil ca in viitoar sa veem astfel de roboti prin mall-uri impachetand coletele de craciun. Tin minte ca anul trecut erau 2 oameni in mall Baneasa care faceau operatia asta. Si era coada acolo la ei.

In mod cert, robotii pot lucra oricand nu doar in perioada sarbatorilor. Astfel pot ajuta clientii ca impacheteze frumos diverse obiecte paralelipipedice.

Aveti mai jos filmul in care vedeti cum robotul face operatia asta:

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: O armata de drone au creat un avion

Lasă un comentariu