O femeie si-a denuntat sotul beat la politie

Saptamana trecuta o femeie si-a denuntat sotul beat la politie, Totul se intampla in Iasi. Subiecte focus in articol:

  • o femeie si-a denuntat sotul beat la politie
  • o reactie corecta sau nu

O femeie si-a denuntat sotul beat la politie

S-a intamplat in Iasi saptamana trecuta cand o femeie si-a denuntat sotul beat la politie. Omul a baut acasa si s-a urcat dupa acea in masina si a plecat sa se plimbe. Nu stiu daca chiar sa se se plimbe sau nu, ideea e ca a iesit pe drumurile publice conducand masina.

Asta, bineinteles, ca este o infractiune, dar hotul neprins e negustor cinstit. Asta pana te denunta cineva. In cazul asta denuntatorul a fost sotia lui. Dupa ce am citit stirea asta ma gandeam cum as fi reactionat eu daca cineva din familie ar fi facut asta. Nu stiu daca tu te-ai gandit la asa ceva, dar e o decizie extrem de grea. Analizata la rece pare ca e usor sa iei decizia asta, dar cand e sa iei tu o astfel de decizie ai sa vezi ca nu e asa de usor.

In mod normal, noi oamenii, suntem setati cumva sa facem primordial ceea ce ne e noua bine si abia apoi ceea ce le face bine altora. Sunt foarte, foarte putini oameni care se gandesc la altii inaintea propriei persoane. Si mai ciudat e ca tipa asta a luat decizia pentru a proteja de o potentiala primejdie niste oameni pe care nu i-a vazut niciodata. Cred ca decizia a fost luata mai degraba din razbunare decat din sentimentul de a-i proteja pe altii. Spun asta pentru ca oamenii, de obicei, nu fac asta, mai les pentru persoane pe care nu le cunosc.

E totusi destul de greu sa mai traiesti dupa aia cu omul ala si cu copii sau cu ceilalti memebri ai familiei. Toti cei apropiati te vor invinovati pentru ceea ce ai facut. Mai ales ca nu se intamplase nimic si ai vrut sa previi o potentiala problema. Iar potentiala problema avea sau nu sanse sa se intample.

O reactie corecta sau nu

Analizata la rece denuntarea sotului pare o reactie corecta. O reactie legala care analizata fara sentimente si implicatii familiale este corecta. Analizata insa din punctul de vedere al problemelor de dupa eveniment si al modului cum viata tipei se va desfasura in continuare nu mai pare corecta.

Ma intreb oare daca nu mai existau si alte solutii de a rezolva problema asta? Sigur ca e foarte greu sa convingi un om beat sa nu faca niste chestii. Tot atat de sigur sunt ca existau si alte solutii. De exemplu: sa-i desumfli rotile de la masina, sa-i ascunzi cheile, sa-i scoti borna de la baterie etc. Cred ca erau multe alte solutii posibile, dar e mai greu probbail sa le identifici atunci.

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: Trocadero fixie – o altfel de bicicleta

Un comentariu la „O femeie si-a denuntat sotul beat la politie”

Lasă un comentariu