Masina interesanta pe 2 roti

Nu stiu daca stii, dar exista o masina pe 2 roti. Probabil singura construita vreodata in lume. Subiecte focus in articol:

  • detalii despre masina interesanta pe 2 roti
  • de ce nu s-au mai costruit astfel de masini

Detalii despre masina interesanta pe 2 roti

Masina interesanta pe 2 roti arata ca o motocicleta cu caroserie. Are o roata in fata si una in spate, are volan si tot ce trebuie sa aiba o masina. A fost connstruita in 1964 si are un sistem giroscopic de autobalansare si echilibrare.

Cand stationeaza o pereche de roti mai mici laterale ies din caroserie pentru ca masina sa poata stationa in pozitie verticala. Sunt un fel de cric de la motociclete.

In partile laterale au un fel de tija cu o roata in capat. Tija asta are rolul ca masina sa nu isi deterioreze caroseria la viraje. Masina vireaza exact ca o motocicleta si se inclina pe viraje. La motociclete pentru a limita virajul si a-l stabiliza pilotul se foloseste de genunchi. Masina asta avand caroseria si fiind mai grea decat o motocicleta are nevoie de un astfel de dispozitiv pentru a se stabilita in virajele stranse.

In interior masina are un singur loc si cu toate ca pare ca are portbagaj aceste nu prea eixsta, de fapt. In porbagaj, mare parte din spatiu, este ocupat de roata.

Masina are un sistem giroscopic pozitionat in fata care are 55 de cm in diametru si care stabilizeaza masina pentru a-si pastra pozitia verticala.

De ce nu s-au construitastfel de masini

Masina interesanta asta e un prototip si a rams la stadiul acela. E un fel de struto-camila, adica nu . e nici masina, nici motocicleta. Asta pentru ca nu are avantajele nicuneia dintre cele doua. Asta e probabil motivul pentru care nu s-au construit astfel de masini autobalansate pe 2 roti.

Masina asta dovesdeste faptul ca nu Segway a fot primul vehicul autobalansat folosind tehnologia giroscopica ci aceasta masina care a fost contruita in 1964. Totusi e o masina buna penntrua se afla in colectia unui excentric bogat al lumii.

Ai mai jos un film in car evezi masina:

Daca ti=-a placut articolul te rog sa-l citesti si pe urmatorul: Cele mai scumpe masini din lume

2 comentarii la „Masina interesanta pe 2 roti”

Lasă un comentariu